Cristiana scrie:Am citit cu multa atentie Programul Terra si am facut-o DIN PUNCTUL DE VEDERE AL UNOR NOTIUNI SI CITATE PE CARE AUTORUL LE COMENTEAZA IN FELUL DANSULUI, acolo. Cunoasterea universului si istoriei dupa cele pe care le vedem doar cu ochii corpului nostru fizic este ceva incomplet. Este o interpretatarea celor vazute astfel, in conditiile in care se fac referiri la elemente care sunt doar vehiculate, si nicidecum percepute direct de comentator. Daca nu s-ar baza pe ceva ce nu vede, poate ca ar fi mai degraba acceptat: atata poate, atata face!! Cu intelegere pentru necuprindere si cu speranta ca va intelege lucrurile cand va cunoaste si altele. Dar cand se vehiculeaza notiuni de corpuri si camp dinafara oricaror intelegeri privind ceea ce reprezinta atsfel d notiuni... este dureros...
Este necesar, cred eu, a fi acceptat doar respectand dorinta omului-autor de a iesi in fata cu orice pret, dand din tumultul sau interior pe care nu si-l poate retine (dar nici intelege). Concluzia, la fel ca si a altor autori care vehiculeaza teorii ce au fost la moda prin anii '70 , '80 prin SUA, DESCURAJEAZA IN MOD SERIOS DORINTELE FIRESTI DE ELEVARE UMANA.
Dureros... Cunosc oameni care au simtit, cititnd aceasta carte, ca nu mai au pentru ce trai, norocul lor ca aveau copii care sa-i aduca cu picioarele pe pamant. Nu toata lumea este puternica, si daca vreau sa nu cred ca autorul este de buna credinta, as zice ca tocmai acest segment a dorit sa-l descurajeze, incercand astfel sa clatine si dorinta de elevare a celor care sunt de curand intrati pe linia de invatatura pentru elevare constienta inaintata. Ca si alt personaj al anilor 2000 romanesti, care sfatuia parintii sa-si arunce in strada copiii irascibili pentru ca aceia sunt curat-reptilieni... Sunau telefoanele in disperare la mine, stateam pana la 2 3 dimineata incercand sa scot oamenii din disperare!!!
Personal, mi-am dat seama imediat de gravele confuzii pe care le face. Omul este calat pe vibratii joase si nu ai ce-i face... Nu a vrut nimeni sa-i editeze cartea, si-a editat-o singur. Aici este ceva bun la el (in acest context, sunt convinsa ca poate avea multe alte puncte bune) perseverenta cu care si-a urmarit o dorinta. De-ar avea mai multi oameni astffel de perseverente ... dar mai pozitive... Tot negativistii au perseverente, poate tocmai din dorintele subconstiente de a iesi din plasa negativului... nu stiu... poate da, poate nu...
As putea sa scriu 20 de carti cu citatele deosebite pe care le aduce in cartea sa. De aceea am cumparat-o !!! Eu nu am avut de unde sa citesc cateva chestiuni de pe acolo... Omul poate este de buna credinta, dar nagativ complet... Haituit in mod complex de propriile frici, temeri, tulbuarari, merge pe o cale disperata. Ar fi de recomandat sa se destinda in pic, sa traiasca frumos - nu oricum, asa cum recomanda in ultimele pagini ale cartii sale.
Vreau sa o comentez candva.
Probabil ca o sa scriu oricum mult pe baza acestei carti, candva!!!
Sa auzim de bine!!!

Cristiana scrie:Eilad, la multi ani in primul rand!! Ca asa este politicos, frumos!!
Pe 26 decembrie m-as fi asteptat la un Lamulti ani! si nu la vorbe nepoliticoase...
Discutand la obiectul dezbaterii - si nu eram eu obiectul acestei dezbateri!!!:
Sustin in continuare faptul ca eu personal nu cred ca autorul cartii a vazut cu ochii mintii lui ceva din universul din care venim si urmeaza sa ne intoarcem, ci doar a gasit, prin prisma fricilor, temerilor lui (de altfel chiar exprimate clar in carte), ca se armonizeaza cu carti deja scrise inaintea lui.
Intrucat studiez de aproape 20 de ani universurile de manifestare ale spiritelor, evolutiile lor si conditiile de desfasurare ale acestora, nu mi s-a parut ca autorul acestei carti ar face acelasi lucru, ci ca nu face decat sa rezoneze cu scenariile pe care unele sectiuni politice doresc sa fie, si sa ramana la conducerea lumii prin raspandirea de scenarii terifiante...
Eu nu am vazut nicaieri ca ar exista macar un sambure de acest fel in subtilul planetar, care sa conduca la scenariile expuse in aceasta carte! Si in altele, de fapt, despre care am scris cateva idei in comentariul care ti-a atras atentia !!! Doar in mintile unor oameni... Si incurajez lumea sa nu creada in astfel de texte, iar cei care se exprima in mod agresiv nu ma pot determina sa opresc aceasta munca de linistire a celor din jurul meu. Simplu...
Ce sa-mi faci daca asta este parerea mea!!! Daca eu cred in bunatate, frumusete, toleranta, altruism... inaltare spirituala pana la urma !!!!!![]()
Cartea in discutie mi s-a parut a dori sa fie exploziva... dar nu este exploziva decat pentru cei care nu au mai citit si altele asemanatoare. Dupa cum am spus, si inainte, si dupa ea au fost astfel de carti, inca mult mai agresive!!! Putem sa discutam despre ele, linistit, putem sa discutam despre orice fel de scenarii care se doresc, mai mult sau mai putin constient, sa sperie lumea pentru a face din noi o turma usor de condus.
Ce sa fac... daca nu mi-e frica???
Iti doresc sarbatori fericite in continuare!! Si un an nou plin cu bucurii, cu frumusete, cu cantec de viata frumoasa!!!
In sfarsit, sa revin la subiect...
E!...ce te faci ca nu te cred?!?!!... Sa zicem ca eu sunt Cristina 2 ...si vin aici pe forum, gasesc mesajul tau si m-apuc sa zgarii si eu putin tastatura pe-aici
....Stii ce o sa spun despre tine dupa ce tocmai am citit ce e mai inainte?!?...O sa zic ca esti o adolescenta care tocmai a descoperit niste carti, o particica de paleoastronautica, un picut de ozn-uri,olecuta de enigma ... Si gata, te-am catalogat!Asa cum ai facut-o si tu cu autorul...Insa stii care e diferenta? Ca dl Moldovan argumenteaza, nu scrie bazaconii , el emite teorii care POT EXISTA!....Tu, in schimb,ai jignit, l-ai aruncat aproape in categoria nebunilor(”omul e calat pe vibratii joase si nu ai ce-i face”,
” e negativist”, ”haituit de frici, tulburari”,
etc...)...
), dar tare imi pare rau ca ai descris o carte si un om atat de urat...si nici macar nu m-ai convins ca ai dreptate..Uite, eu am puterea sa spun ca sunt de acord cu vreo cateva fraze de-ale tale, cele referitoare la partea frumoasa a universului, a spiritului uman(sa zicem)...dar pacat ca ai intercalat in postari idei total negative, neadevarate si spuse dur, rautacios.![handshake [smilie=handshake.gif]](./images/smilies/handshake.gif)

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: MSN [Bot] şi 1 vizitator